I dag markerer 10 år siden Satoshi Nakamotos sidste offentlige aktivitet

I dag er noget af en særlig dag, fordi det markerer nøjagtigt ti år siden Satoshi Nakamotos sidste offentlige aktivitet.

Året er 2020, og verdens førende kryptokurrency, Bitcoin, handles til over $ 19.000 – en utænkelig stigning i dens dollarværdi siden starten.

BTC er blevet betragtet som det mest effektive aktiv i årtiet , og det viser ingen tegn på afmatning, især i det nuværende miljø med en global pandemi og potentialet for en alvorlig finanskrise.

Interessant nok faldt Satoshi Nakamoto, den person (eller gruppe mennesker), der startede det hele, for nøjagtigt 10 år siden denne dag den sidste offentlige besked, før de forsvandt og aldrig blev set igen.

For 10 år siden afgav Satoshi sin sidste erklæring

Satoshi Nakamoto er den pseudonyme skaber af Bitcoins netværk. Masser af mennesker vil gerne vide, hvem denne person (eller gruppe mennesker) kan være, men til denne dato forbliver dette stort set ukendt.

Hvad vi ved er, at Satoshi sidst set i denne dato, tilbage i 2010, var aktiv på det populære Bitcointalk- forum i en diskussion om netværkets modstand mod DoS-angreb.

Under alle omstændigheder var den mystiske skaber af den mest populære kryptokurrency lige siden da aldrig at blive set. Til denne dato er der ingen offentligt tilgængelige og verificerbare oplysninger, der endeligt fastslår identiteten af ​​Satoshi Nakamoto.

Ikke desto mindre har nogle forsøgt at overbevise offentligheden om, at de faktisk er ansvarlige for Bitcoins oprettelse. Den mest berygtede sag er Craig Wright. Til denne dato har han imidlertid undladt at fremlægge legitime beviser, der bekræfter hans påstande. Hele samfundet er i vantro, når det kommer til hans udsagn om, at han er Satoshi Nakamoto, og Wright er gået så langt som at sagsøge alle, der hævder andet. Indtil videre har dette ikke gået i hans favør .

Hvad ved vi om Satoshi?

Der er nogle interessante fakta, der måske ikke er så populære om Satoshi, selvom nogle af de mest spændende ting stort set er offentlige og tilgængelige for alle at undersøge.

Vi ved med sikkerhed, at det var hans pseudonym, der blev brugt som forfatter til Bitcoins whitepaper – et dokument, der banede vej for et uforanderligt, censurresistent netværk, der senere ville blive et aktiv på flere milliarder dollars, som mange af de mest velrenommerede investorer i verden ville kalde et alternativ til guld.

Men bortset fra nogle af de tekniske detaljer omkring Bitcoin og Satoshis engagement er der ikke meget at gå med. I det mindste ikke for nylig.

Som CryptoPotato rapporterede mod slutningen af ​​november, antydede forskning , at Satoshi Nakamotos aktiviteter, der blev udført fra 2008 til 2010, skete, mens han var i London på det tidspunkt, hvor BTC blev live. På trods af den „rimelige tillid“, som rapporten hævder at have, er der stadig ikke en anelse om hans faktiske identitet.

Under alle omstændigheder er det, der er sikkert, at han efterlod os en protokol, der allerede har sat sit præg i fintech-verdenen og har stået i spidsen for en industri, der i øjeblikket befolkes af hundreder af tusinder af specialister, der arbejder utrætteligt for at give folk et alternativ til centraliseret systemer.