Bitcoin prijs is stabiel boven $9.000, BitPay ondersteunt SegWit.

De Bitcoin-prijs is hersteld en verandert momenteel van eigenaar boven de $9.000. Hoewel dit een uitstel is, domineert het nieuws rond de adoptie van Bitcoin.

3 jaar later ondersteunt BitPay SegWit.

Het belangrijkste hoogtepunt van de afgelopen 24 uur is de beslissing van BitPay om Segregated Witness (SegWit) te steunen.

Let wel, de betalingsverwerker is tegen deze controversiële update. SegWit was een van de ontwikkelaars van Bitcoin die probeerde het netwerk te schalen zonder een Layer-2 optie.

Nadat @BitPay zich eindelijk bij #Segwit heeft aangesloten, welke bedrijven zitten er dan nog achter de curve?

Ik vraag me af wanneer Bitpay #LightningNetwork zal ondersteunen? pic.twitter.com/NvycCs7oiN

– Carsten (@CarstenBKK) 2 juli 2020

Hoewel geïmplementeerd, werd de opvolger, SegWit 2X – een verbetering die de blokgrootte van Bitcoin zou hebben vergroot tot 2 MB – afgewezen. Ontevreden waren de voorstanders, waaronder Roger Ver, die de Bitcoin-broncode forked en zo Bitcoin Cash (BCH) creëerde.

In een blogpost zei BitPay dat SegWit nu beschikbaar is als een optionele functie in hun Bitcoin-portemonnee en factuurbetalingen. Echter, terwijl ze de functie uitrollen, zal deze aan het eind van het jaar standaard worden gemaakt.

SegWit voor en nadelen

SegWit is een verbetering die de blokruimte vergroot zonder de blokgrootte te vergroten, waardoor de Bitcoin Code keten beheersbaar blijft. Het argument was dat een toename in blokgrootte de blokgrootte van de Bitcoin-blokketen exponentieel zou hebben vergroot, waardoor de verdeling van de knoop beperkt zou zijn gebleven.

Met SegWit verschuift het protocol de getuigengegevens van elke transactie naar het einde toe. Sommige critici beweren dat het verschuiven van de positie van getuigengegevens en het tegelijkertijd verwijderen ervan bij het communiceren met afbuigende knooppunten, de algehele netwerkbeveiliging in gevaar brengt. Dit komt omdat er, in hun preview, onderaan de lijn, verificatieproblemen zouden zijn die dan de veiligheid kunnen beïnvloeden.

Toch is SegWit welkom omdat het de zogenaamde malleability bug verhelpt en de werking van Layer-2 opties zoals het Lightning Network vereenvoudigt.

Bitcoin-prijsanalyse

De Bitcoin-prijs is op het moment van het schrijven van de handel op $9.100. Het is drie procent lager dan de vorige week, en het verliest tegen ETH.

Uit de daily chart lijkt de BTC-prijs in de range mode te staan. Gebonden binnen een range van $600 met directe ondersteuning op ongeveer $8.800, zijn de stieren in een dalend kanaal aan het trillen. Het 20-dagen voortschrijdend gemiddelde (de middelste BB), is het onmiddellijke flexibele weerstandsniveau.

Hoewel stieren een kans hebben, vooral als de Bitcoin-prijzen zich stabiliseren boven $9.000, hebben beren de overhand.

Met name het omkeerpatroon van de dubbele bar beer van 1-2 juni 2020 is geldig na de bevestiging ervan op 11 juni 2020. Toen braken de beren onder de trendlijn van drie maanden steun. Latere pogingen door stieren zijn nutteloos geweest omdat de prijzen nog steeds onder de $10.000 liggen.

Een onderbreking boven de $600 waaier en $9.300 (de middelste BB) kon BTC terug naar $10.000 pompen. Aan de andere kant kunnen steile verliezen onder de $8.800 een uitverkoop veroorzaken waardoor de Bitcoin-prijs terugvalt naar $8.500 of erger.