Bitcoin Cash Upgrades vil ikke føre til permanente gafler

Oppgraderingen til May vil ikke føre til at Bitcoin Cash deles i to, sier utviklere.

  • Bitcoin Cash-utviklere har diskutert prosjektets neste oppgradering.
  • Disse utviklerne har uttalt at det nesten ikke vil være noen kjedesplitt når oppgraderingen skjer i mai.
  • Utviklere har som mål å bruke sosiale standarder, ikke tekniske regler, for å forhindre at kjededelinger oppstår i fremtiden.

Bitcoin Cash-utviklere har forsikret kryptovalutasamfunnet at det er lite sannsynlig at blockchain vil gjennomgå en kjededeling når den gjennomgår sin neste oppgradering 6. mai 2021.

Bitcoin Cash deles ikke i mai

Cameron Lee, en musiker som godtar Bitcoin Cash i sin nettbutikk, spurte utviklere om det vil være splitt under blockchain neste oppgradering i mai.

Han bemerket at samfunnet tålte Bitcoin Cashs harde gaffel i 2018, der en fraksjon splittet for å lage en ny blockchain kalt Bitcoin SV ledet av Craig Wright. Bitcoin Bank motsto også kontroversen med infrastrukturfinansieringsplan (IFP) i 2020, der en fraksjon ledet av Amaury Séchet forsøkte en lignende splittelse.

Bitcoin Cash-utvikler Josh Green svarte med å si at fremtidige splittelser er usannsynlige. Han bemerket at det ville være „vanskelig for en splittelse å skje på dette tidspunktet“, ettersom et alternativt nodeteam måtte bevisst tale for endring og få en betydelig andel av Bitcoin Cashs gruvedrift.

„For alle andre enn BCHN, [det er] en oppoverbakke,“ bemerket han og la til at brukerne kan være sikre på at det ikke blir noen splittelse i mai.

Paul Wasensteiner, administrerende direktør for Bitcoin Cash Association, la til at målet er å ikke ha noen splittelser i det hele tatt, ideelt sett ikke i flere år. Han la til at diskusjoner som den som ble holdt av utviklere denne måneden, burde bidra til å forhindre splittelser ved å samle medlemmer av blockchainets økosystem.

„Det handler ikke bare om mai, det handler om hele den overskuelige fremtiden til Bitcoin Cash,“ konkluderte Wasensteiner.

Sosiale, ikke tekniske, løsninger

En annen utvikler, Emergent Reasons, bemerket at Bitcoin Cash og lignende blockchains er designet slik at gruvearbeidere frivillig kan dele blockchain. Han sier imidlertid at det i utgangspunktet ikke er noen sjanse for det, og at ingen ønsker splittelse.

Emergent Reasons konkluderte med at det ikke er noen enkel tilnærming for å sikre at fremtidige splittelser ikke forekommer. Han sier imidlertid at utviklingssamfunnet har som mål å etablere en kultur eller sosial standard som umiddelbart gjør det klart hvordan bedrifter og utviklere føler om foreslåtte endringer.

En annen utvikler, Andrea Suisani, innrømmet at det ikke er noen teknisk funksjon i Bitcoin Cash som vil forhindre at prosjektet gjennomgår splittelser i nær fremtid eller senere.

Enighet i samfunnet er pressende gitt blockchainens høye status. Bitcoin Cash er for tiden den 11. største kryptovalutaen etter markedsverdi, med en verdsettelse på 8,9 milliarder dollar.